+380 44 257 0859

ІНСТРУКЦІЯ
ПО ЗАСТОСУВАННЮ БІОЛОГІЧНОГО КОНСЕРВАНТУ «SILA-PRIME» 1. Загальні відомості 1.1. Активнодіюча речовина: комбінація вибраних бактерій молочнокислого бродіння загальною концентрацією 1*1010 живих бактерій у 1 г сухого консерванту. Основні компоненти консерванту складаються зі спеціально підібраних штамів бактерій — Lactobacillus Plantarum, Pediococcus Pentosaceous, Pediococcus Acidіlactici, Enterococcus Faecium, Lactobacillus Casei, Streptococcus Lactis, Dried Aspergillus Oryzae, Bacillus Subtillis і декстроза. 1.2. Фізичні властивості — консервант має однорідну порошкоподібну масу білого кольору 1.3. Форма випуску — герметично закрита упаковка з алюмінієвої фольги. Термін придатності препарату — 24 місяці з дня виготовлення при температурі зберігання від + 2 0С до 20 0С. 2. Механізм дії консерванту I стадія У перші години починають працювати коковидні бактерії Pediococcus Pentosaceous, Pediococcus Acidilactici, Streptococcus Lactis, що забезпечують швидке зниження рН. Bacillus Subtillus в свою чергу дозволяє досягти зниження рН навіть при температурі + 65 0С. Enterococcus Faecium підтримує процес консервації і здатний використовувати енергію бродіння і тому може існувати як з доступом повітря так і без доступу кисню, і є антагоністом патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів, таких як сальмонела, клостридії, протеї, стафілококи, стрептококи, дріжджові гриби. Основна роль даної групи бактерій полягає в максимально швидкому зниженні рівня рН до 4,2-4 для створення сприятливого середовища для життєдіяльності молочнокислих бактерій. II стадія Протягом 24 годин кокцидії придушуються гомоферментативними молочнокислими лактобактеріями Lactobacillus Plantarum і Lactobacillus Casei які є основними продуцентами молочної кислоти. Dried Aspergillus Oryzae — продуцент кислих і слабокислих протеаз (ферментів), здатних розщеплювати складні вуглеводи (лігнін і крохмаль) до простих (глюкози), які здатні легко перетравлюватися молочнокислими бактеріями з виділенням молочної кислоти. III стадія Знижений рН до 4,2-4 у кормі, що силосується, а також достатня кількість молочної кислоти, що утворилася (75-77%) забезпечує стабільне зберігання корму протягом тривалого часу і поступового відмирання в дозрілому силосі збудників молочнокислого бродіння. Dried Aspergillus Oryzae — формує необхідні смакові і ароматичні властивості в кормі. Bacillus Subtillis — протягом усього терміну зберігання є продуцентом вітамінів групи В і запобігає вторинній ферментації, а в процесі згодовування функціонує на всьому етапі виконуючи роль антагоніста патогенних і умовно патогенних організмів у рубці ВРХ. 3. Показання до застосування. Забезпечує оптимальне співвідношення органічних кислот і збереження поживної цінності рослинної сировини за рахунок інтенсифікації молочнокислого бродіння. 4. Порядок і умови застосування консерванту. Норма внесення консерванту 4,5 г/ т рослинної сировини. Перед застосуванням біоконсервант необхідно розчинити у воді (450 г/100дм3) і наносити шляхом розпилення на рослинну масу насосом-дозатором, розташованим на кормозбиральному комплексі. Використання біологічного консерванту спільно з хімічними консервантами чи інгібуючими речовинами не допускається. 5. Побічні явища: не встановлено 6. Протипоказання для застосування: не має

SILA-PRIME

Біологічний консервант

АГРОТРЕЙДХІМ

+380 44 257 0859

info@agrotradekhim.ua

Copyrights © 2011-2018 Агротрейдхім